11 July, 2017
0 %
Дарение : 0.00 / 0.00 лева

Кои сме ние?

 

Фондация „От любов към България” е създадена през 2015 г. с цел помагане на хора в неравностойно положение.

Ние вярваме, че всеки заслужава равен старт в живота и шанс за по-добро бъдеще.

 

Мисия

 

Фондацията работи с деца в неравностойно положение, семейства, които изпитват временни или постоянни финансови затруднения, лица с намалена работоспособност и с всички, които имат нужда от някаква подкрепа. Нашата мисия е да помагаме на всички хора, на които животът не е предложил равен старт или които по една или друга причина са изпаднали в някакво затруднение.

Работим по много проекти и различни каузи и винаги сме готови да откликнем на зов за помощ.

 

Проект “От любов към децата”

 

Идеята за проекта възникна покрай работата ни с деца с различен социален статус. Дългият ни опит в в тази сфера и многократните срещи и кампании ни наведоха на мисълта, че можем да направим нещо за взаимоотношенията между децата с увреждания и децата без. Връзката между едните и другите липсва и това много често се дължи не на нежелание, а на незнание.

 

Ние във Фондация “От любов към България” сме се амбицирали да изградим площадки за игра, снабдени с подходящи съоръжения както за деца с увреждания, така и за всички останали. Смесените пособия ще дадат възможност на децата да комуникират помежду си от ранна детска възраст, ще им покажат, че са равни и ще отговорят на всички въпросчета, зародили се в малките им главички. Децата не само ще играят заедно, а и ще изграждат култура на поведение един към друг. Няма да подлагаме на изолация децата с увреждания, а ще им дадем подходящите съоръжения за игра, за да не се чувстват различни. Целта ни е тези площадки да се изградят в обществени паркове и да бъдат напълно безплатни за всички, за които са пригодени.

Нашата кауза са децата. Всички деца! Желанието ни е да изградим едно подрастващо поколение, което е с ясното съзнание, че съществуват и различни хора, които обаче не са по-малко достойни за уважение, обич или приятелство. Искаме да възпитаме в тях толерантност, уважение и познание за заобикалящия ги свят.

За един по-добър свят в една по европейска държава. Нашите деца заслужават повече!

 

Заедно с нашите приятели от BGO Software и съмишлениците ни от ББО (Българско Баскетболно Общество) обединихме усилия и развихме няколко успешни инициативи. Създадохме национална баскетболна лига на аматьорите (BGO BBL), която е официално призната от БФБ и постига невероятни резултати. Поддържа се баскетболен тв канал, който излъчва онлайн всички мачове, както и бе учреден фен клуб на българския национален отбор по баскетбол.

 

Всички тези постижения ни карат да вярваме, че ще успеем да създадем професионални условия за непрофесионалисти. Защото всички, които обичат баскетбола го заслужават.

 

И за да направим всички Вас част от инициативата “От любов към баскетбола”, ще имате възможност лично да ни подавате сигнал за игрище, което чака да бъде възстановено. Всичко това ще се случва онлайн, чрез нашата платформа.

Наша задача ще бъде да се свържем със съответната община и да задействаме процесите по възобновяване на съответната площадка.

За повече информация 0876 776 588 Ивелина Павлова, председател на Фондация “От любов към България”

Адрес:
гр. Стара Загора ул. „Кенали“ 1 ет.1
Телефон:
+359 876 776 588
e-mail:
admin@lovebulgaria.bg
Банкова сметка:
IBAN BG88FINV91501216481362
Титуляр: Фондация "От любов към България"
BIC FINVBGSF
Първа Инвестиционна Банка (моля, в основанието впишете “Проект “От любов към децата””)
Epay:
ipelteshka@abv.bg

Затвори
Последвай добрия пример и се присъедини към нас.