28 юни 2016

13552790_10205120764178402_857362482_n
Скъпи приятели,
Вече Ви разказахме за проект „Възможност” и за “Уеб Академията”, с която толкова се гордеем. Тя дава шанс на хора от всякакви възрасти, образование и професии, да започнат безплатно обучение и развитие в сферата на информационните технологии.
Залата е оборудвана с 30 модерни компютъра, бюра и столове, и заредена с много позитивизъм.
Сега проект „Възможност” навлиза в своя втори етап. В Деня на детето проведохме среща с родителите на 6 деца, страдащи от аутизъм, които да се включат в проекта и да се обучават безплатно в “Уеб Академията”.
Аутизмът, основно, представлява усамотяване и самоизолиране, както и разстройство на социалното развитие, което засяга развитието на мозъка, а оттам и поведението на човек. Аутистите като цяло живеят в свой собствен свят. Затова и решихме да обучаваме децата на малки групи, за да може да се работи с всички индивидуално.
Децата са на възраст между 10 и 14 години и на 8.06 бяха на първия си едночасов ИТ курс. Благодарение на лектора на “Уеб Академията”, Йордан Енев, който без никакво колебание подкрепи идеята, децата вече приемат предизвикателствата на уроците и поглъщат новите знания с желание и ентусиазъм..
Този курс е нов както за децата, така и за нас. До момента в страната ни не е правена подобна инициатива, затова заедно ще се учим и заедно ще растем.
Това, което научихме досега, е че децата имат сериозен интерес и съответно се справят много добре.
За нас това е само първата стъпка към работата с деца с аутизъм. Следващият проект е свързан с обучение по писане, но все още в сферата на мечтите ни. И все пак никой не може да ни спре да мечтаем и да постигаме. 
Зад проект „Възможност” стоят “Уеб Академия”, която е част от българската ИТ компания BGO Software и нейната благотворителна фондация “От любов към България”, със съдействието и подкрепата на ЦСРИДГРР(център за социална рехабилитация и интеграция на деца с генерализирани разстройства в развитието гр. Стара Загора) “Алтернатива 55”.
Тъй като всичко е ново за нас, планираме да продължим проекта, докато постигнем най-доброто за децата и разгръщането на техния потенциал.
Въоръжени с търпение, амбиции и мечти, ние вярваме, че това е поредната крачка към децата със специални потребности, която ще им помогне да заживеят едно по-самостоятелно и добро бъдеще.

Затвори
Последвай добрия пример и се присъедини към нас.